Spoštovani kupci, Fiskars Group iz prodaje umika svoj izdelek - žlico, Fiskars Functional Form ™ Spoon, izdelano 20. junija 2020

V Fiskars Group smo odkrili, da lahko ta proizvodna serija žličke Fiskars Functional Form ™ Spoon vsebuje PAA (primarne aromatske amine) nad sprejemljivimi mejnimi vrednostmi.

Ker gre za izdelek, ki je v stiku z živili, ni mogoče izključiti morebitnega tveganja za zdravje.

Svetujemo vam, da takoj odpokličete naslednji izdelek:

Opis izdelka: Fiskars Functional Form™ Spoon
Koda izdelka: 1027299
Koda serije: 200620
EAN-koda: 6424002009665

Določeno serijo, proizvedeno 20. junija 2020, je mogoče prepoznati iz kode serije na hrbtni strani embalaže nad črtno kodo, ali odtisnjeno na hrbtni strani žlice. Zahteva se odstranitev vseh zalog te serije z vseh prodajnih mest.

Julija 2020 smo odpoklicali omejeno serijo istega izdelka, proizvedenega decembra 2019. Kakovost izdelkov jemljemo zelo resno in od meseca julija dalje temeljito preučujemo postopek izdelave tega izdelka.
Prav tako smo od julija 2020 dalje uvedli več nadgradenj kontrolnih točk v našem proizvodnem procesu, da zagotovimo, da se težava ne bo ponovila. Poleg tega smo povečali obseg testiranj. Zadevna serija je bila izdelana, preden je bila ugotovljena napaka in nadgrajen proizvodni postopek.

Zadevni problem se ne nanaša na noben drugi izdelek v paleti izdelkov Functional Form. Da bi zagotovili, čim bolj temeljito raziskavo in odpravo nastale težave, smo začasno ustavili naročanje nekaterih silikonskih pripomočkov Fiskars Functional Form.

Če ste kupili zgoraj opisani izdelek, ga vrnite v trgovino za vračilo kupnine ali za zamenjavo za enak izdelek, ki je bil izdelan v drugem obdobju.

Kako identificirati kodo serije izdelka:

Serijsko kodo najdete na hrbtni strani embalaže, nad črtno kodo.
Če ste embalažo zavrgli, boste na hrbtni strani žlice našli odtisnjeno.
Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti. Varnost je za Fiskars vedno glavna prednostna naloga. Naši izdelki so izdelani z uporabo naprednih tehnologij in materialov. Nenehno preizkušamo svoje izdelke, da zagotovimo njihovo odlično delovanje pri dejavnostih in okoljih, za katere so ustvarjeni. Navedeno težavo jemljemo zelo resno in od julija posvečamo posebno pozornost proizvodnemu procesu tega izdelka.

Nenehno si prizadevamo izpolniti pričakovanja naših strank in potrošnikov pri zagotavljanju izdelkov najvišje kakovosti. Sprejeli smo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo kakovostno in varno izpolnjevanje vaših potreb.

Functional form spoon

Vprašanja in odgovori

1. Zakaj Fiskars priklicuje žlico Fiskars Functional Form?

Svetujemo vam, da s takojšnjim učinkom odpokličete izdelek, Fiskars Functional Form ™ Spoon 1027299, serijski kodi 191223 in 200620. Ugotovili smo, da izdelek lahko vsebuje PAA (primarni aromatski amini) nad sprejemljivimi mejami. Ker gre za izdelek, ki je v stiku z živili, ni mogoče izključiti morebitnega tveganja za zdravje.

Določene serije, proizvedene 23. decembra 2019 in 20. junija 2020, je mogoče prepoznati iz kode serije na hrbtni strani embalaže, nad črtno kodo, ali vtisniti na hrbtni strani žlice. Zahteva se odstranitev vseh zalog teh serij z vseh prodajnih mest. Številka ne zadeva nobenih žlic Functional Form, proizvedenih v drugem obdobju, ali drugih izdelkov v paleti izdelkov Functional Form.

2. Kako bomo v Fiskarsu poskrbeli, da potrošniki tega izdelka ne bodo uporabljali?

Izdelek je bil takoj uvrščen v interno naročilo, trenutno preiskujemo vzrok in izvajamo dodatne teste za zadevni izdelek. Dobave tega izdelka so bile ustavljene, dokler težava ni odpravljena.

O tej zadevi obveščamo naše kupce na debelo in posamezne potrošnike spletnih trgovin. Našim trgovcem na debelo smo svetovali, naj z vseh prodajnih mest odstranijo vse zaloge določenih kod serij in se obrnejo na prodajnega predstavnika podjetja Fiskars, da se dogovorijo za povečanje zalog in njihovo dopolnitev. Našim partnerjem smo zagotovili izjavo o obveščanju potrošnikov za razstavljanje trgovin in svetujemo potrošnikom, ki so kupili izdelek, naj ga vrnejo v trgovino za vračilo kupnine ali da ga zamenjajo za podoben izdelek iz druge serije.

3. Ali obstaja tveganje za potrošnike, ki uporabljajo izdelek? Katere so morebitne zdravstvene težave, ki jih lahko povzročijo?

Pri kratkotrajni izpostavljenosti obstaja minimalno tveganje, zato smo ga odpoklicali v varnem časovnem okviru. V primeru trajne izpostavljenosti v daljšem časovnem obdobju ne moremo izključiti možnosti za zdravstveno tveganje. Sprejemamo vse previdnostne ukrepe, da s hitrim odzivom odpravimo to dolgoročno tveganje in smo zato odpoklicali izdelek.

4. Ali so drugi izdelki s funkcionalno obliko varni za uporabo?

Varnost je za nas glavna prednostna naloga. Naši izdelki so bili izdelani z uporabo napredne tehnične izdelave in materialov. Preizkušeni so in se odlično obnesejo za dejavnosti in okolja, za katera so bili ustvarjeni.

Svetujemo vam, da prikličete žlico Fiskars Functional Form ™ Spoon 1027299, serijska koda 191223 in 200620. Številka ne zadeva nobenega drugega izdelka v paleti izdelkov Functional Form ali 2 ali 3 kosov, ki so bili prodani iste Fiskars Functional Form ™ Žlica 1027299.

5. Kako je mogoče identificirati zadevne serije?

Določene serije, proizvedene 23. decembra 2019 in 20. junija 2020, je mogoče prepoznati iz oznak serije 191223 in 200620 na hrbtni strani embalaže nad črtno kodo. Če je bila embalaža zavržena, je na hrbtni strani žlice odtis, kjer puščica kaže na 12 in 1, na obeh straneh puščice pa 9, puščica na 6 in 2 ter 0 pa na obeh. stran puščice.

6. Kje so bile prodane zadevne serije?

Zadevna serija 191223 je bila prodana v Evropi, Rusiji, Veliki Britaniji in Avstraliji, serija 200620 pa v Evropi, Avstraliji in na Novi Zelandiji prek partnerjev Fiskars in lastne spletne trgovine Fiskars. O tej zadevi smo obvestili naše kupce in potrošnike na debelo.

7. Koliko predmetov vsebuje zadevna serija?

Zadevne serije so omejene, serija 191223 pa je bila od marca do konca maja in serija 200620 razdeljena našim kupcem.

8. Kje so bile proizvedene zadevne serije?

Zadevne serije je izdelal eden od naših dobaviteljev na Kitajskem.

9. Kako lahko prejmem nov izdelek, ki bo nadomestil izdelek iz zadevnih serij?

Vljudno vas prosimo, da se vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili. Če to ni mogoče, priporočamo, da obiščete najbližjo trgovino, ki prodaja izdelke Fiskars Functional Form.

10. Nimam več potrdila o izdelku. Ga lahko še vedno vrnem?

Da, izdelek lahko še vedno vrnete ali zamenjate. Zadevne serije je mogoče prepoznati iz šifre serije 191223 ali 200620 na hrbtni strani embalaže nad črtno kodo. Če je bila embalaža zavržena, je na hrbtni strani žlice odtis, kjer puščica kaže na 12 in 1, na obeh straneh puščice pa 9, ali pa na 6 in 2 ter 0 stran puščice.

11. Kaj Fiskars počne za preprečevanje podobnih primerov v prihodnosti?

Zagotavljanje visoke kakovosti naših izdelkov in storitev je naša glavna prednostna naloga. Nenehno si prizadevamo izpolniti pričakovanja naših strank in potrošnikov pri zagotavljanju izdelkov najvišje kakovosti in bomo sprejeli vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da izpolnjujemo te potrebe.

Vsi v naši prodajni verigi smo odgovorni za to, da je kakovost vključena v vse naše procese. Novi izdelki in spremembe izdelkov ali postopkov so zasnovani z uporabo naprednih orodij za načrtovanje kakovosti in preizkušeni tako, da presegajo tudi najvišja pričakovanja naših potrošnikov. Nenehno izboljšujemo svoje izdelke in postopke, da bi podprli obljube in učinkovitost.